
Składniki:
✓ 1,5 szklanki mąki tortowej
✓ 6 łyżek miodu wielokwiatowego (Miód Kasztelański Wielokwiatowy)
✓ 1 jajko XL
✓ 3 dojrzałe banany
✓ łyżeczka sody oczyszczonej
✓ szczypta soli
✓ 2 ćwiartki masła
✓ bułka tarta
✓ 2 garście suszonej żurawiny
✓ 2 garście orzechów włoskich
Jak przygotowujemy:
Przygotuj niedużą foremkę do wypieków. Natłuść ją ćwiartką masła i obsyp bułką tartą. Piekarnik ustaw na 170 stopni grzanie góra dół. W tym czasie kiedy piekarnik nabierze temperatury przygotuj masę ciasta. W misie rozgnieć na pulpę banany, dodaj roztopione masło, jajko, mąkę tortową, szczyptę soli, orzechy, żurawinę, Miód Kasztelański Wielokwiatowy i sodę oczyszczoną. Całość mieszaj ręcznie lub mikserem. Masę wyłóż na blachę, blachę włóż do piekarnika. Piecz przez 60 minut.
Autor: MiódKasztelański