Miód wielokwiatowy z cynamonem
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Miodowe Rewolucje z cynamonem! Alternatywa smakowa dla tradycyjnych odmian miodów to połączenie cynamonu z kremowanym miodem wielokwiatowym. Zachwyca smakiem! Znajduje swoich pasjonatów pośród młodszych jak i starszych Smakoszy :)
Właściwości miodu wielokwiatowego:
- zawarte w miodzie wielokwiatowym cukry proste to cenne źródło energii dla osób osłabionych, zarówno fizycznie, jak i psychicznie,
- łagodzi dolegliwości związane z górnymi drogami oddechowymi,
- z uwagi na dużą różnorodność składu polecany osobom uczulonym na pyłki - pomaga znosić i uodparniać się na alergie,
- pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego,
- wykazuje działanie odżywcze,
- wzmacnia układ odpornościowy.
Właściwości cynamonu cejlońskiego:
- stanowi bardzo bogate źródło żelaza, wapnia, manganu, fosforu oraz potasu,
- zawiera aldehyd cynamonowy, który wykazuje właściwości przeciwnowotworowe,
- obniża poziom cukru we krwi,
- wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego,
- związki znajdujące się w cynamonie pomagają oczyścić układ oddechowy i szybciej wrócić do zdrowia.
Pamiętaj, cynamon w połączeniu z miodem stanowią duet idealny.
Skład: kremowany miód wielokwiatowy 92%, cynamon 8%
Szef kuchni Miodów Kasztelańskich z Sierpca poleca serwować do pieczywa, białego twarogu, naleśników, gofrów, owsianki, koktajli, deserów, lodów, sosów, ciast, babeczek, wypieków, tortów, pierników... a przede wszystkim szarlotki!