Miód wielokwiatowy z czarną porzeczką





Opis
Miodowe Rewolucje z czarną porzeczką! Alternatywa smakowa dla tradycyjnych odmian miodów to połączenie liofilizowanych owoców czarnej porzeczki z kremowanym miodem wielokwiatowym. Zachwyca smakiem! Znajduje swoich pasjonatów pośród młodszych jak i starszych Smakoszy :)
Właściwości miodu wielokwiatowego:
- zawarte w miodzie wielokwiatowym cukry proste to cenne źródło energii dla osób osłabionych, zarówno fizycznie, jak i psychicznie,
- łagodzi dolegliwości związane z górnymi drogami oddechowymi,
- z uwagi na dużą różnorodność składu polecany osobom uczulonym na pyłki - pomaga znosić i uodparniać się na alergie,
- pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego,
- wykazuje działanie odżywcze,
- wzmacnia układ odpornościowy.
Właściwości owoców czarnej porzeczki:
- owoce czarnej porzeczki mają wysoką zawartość przeciwutleniaczy,
- są doskonałym źródłem witaminy C, która zwiększa zdolność organizmu do wchłaniania żelaza, wzmacnia odporność, a także wspomaga prawidłowe widzenie,
- czarna porzeczka jest doskonałym owocem dla nadciśnieniowców, ponieważ korzystnie wpływa na obniżenie ciśnienia krwi, dzięki obecności potasu,
- wzmacniają włosy, skórę oraz paznokcie,
- związki znajdujące się w czarnej porzeczce wspomagają drogi moczowe.
Pamiętaj, owoce poprzez liofilizację zachowują wszystkie właściwości, a w połączeniu z miodem stanowią duet idealny.
Składniki: kremowany miód wielokwiatowy 96%, liofilizowane owoce czarnej porzeczki 4 %
Szef kuchni Miodów Kasztelańskich z Sierpca poleca serwować do: pieczywa, białego twarogu, naleśników, gofrów, owsianki, koktajli, drinków, deserów, lodów, sosów