Miód wielokwiatowy z maliną





Opis
Miodowe Rewolucje z maliną! Alternatywa smakowa dla tradycyjnych odmian miodów, to połączenie liofilizowanych owoców maliny z kremowanym miodem wielokwiatowym. Zachwyca smakiem! Znajduje swoich pasjonatów pośród młodszych jak i starszych Smakoszy :)
Właściwości miodu wielokwiatowego:
- zawarte w miodzie wielokwiatowym cukry proste to cenne źródło energii dla osób osłabionych, zarówno fizycznie, jak i psychicznie,
- łagodzi dolegliwości związane z górnymi drogami oddechowymi,
- z uwagi na dużą różnorodność składu polecany osobom uczulonym na pyłki - pomaga znosić i uodparniać się na alergie,
- pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego,
- wykazuje działanie odżywcze,
- wzmacnia układ odpornościowy.
Właściwości owoców maliny:
- maliny zawierają przeciwutleniacze, które mogą przyczynić się do utrzymania prawidłowej pracy mózgu oraz układu neurologicznego,
- błonnik, który znajdziemy w malinach może również pomóc w zredukowaniu nadciśnienia tętniczego krwi, obniżeniu cholesterolu oraz redukcji zaparć,
- maliny są doskonałym źródłem witaminy C, kwasu foliowego oraz witaminy K,
- zawierają witaminy z grupy B - B1, B2, B6,
- posiadają związki mineralne - potas, fosfor, magnez, wapń, sód, żelazo, cynk,
- ryboflawina w ich składzie przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Pamiętaj, owoce poprzez liofilizację zachowują wszystkie właściwości, a w połączeniu z miodem stanowią duet idealny.
Skład: kremowany miód wielokwiatowy 96%, liofilizowane owoce maliny 4%
Szef kuchni Miodów Kasztelańskich z Sierpca poleca serwować do: pieczywa, białego twarogu, naleśników, gofrów, owsianki, koktajli, deserów, lodów, sosów