Miód wielokwiatowy z miętą
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Miodowe Rewolucje z miętą! Alternatywa smakowa dla tradycyjnych odmian miodów to połączenie liofilizowanej mięty z kremowanym miodem wielokwiatowym. Zachwyca smakiem i orzeźwia! Znajduje swoich pasjonatów pośród młodszych jak i starszych Smakoszy :)
Właściwości miodu wielokwiatowego:
- zawarte w miodzie wielokwiatowym cukry proste to cenne źródło energii dla osób osłabionych, zarówno fizycznie, jak i psychicznie,
- łagodzi dolegliwości związane z górnymi drogami oddechowymi,
- z uwagi na dużą różnorodność składu polecany osobom uczulonym na pyłki - pomaga znosić i uodparniać się na alergie,
- pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego,
- wykazuje działanie odżywcze,
- wzmacnia układ odpornościowy.
Właściwości liofilizowanej mięty:
- jest bogatym źródłem witamin A, C, B1, B9 (kwas foliowy),
- zawiera minerały: magnez, mangan, miedź, żelazo, potas, cynk, fosfor czy selen,
- łagodzi podrażnienia układu pokarmowego,
- wykazuje działanie rozkurczające mięśnie gładkie przewodu pokarmowego,
- niezastąpiona w leczeniu problemów trawiennych, takich jak wzdęcia czy zaparcia,
- wspomaga przemianę materii.
Pamiętaj, mięta poprzez liofilizację zachowuje wszystkie właściwości, a w połączeniu z miodem stanowi duet idealny. Poczujmy do siebie miętę!
Skład: kremowany miód wielokwiatowy 97%, liofilizowana mięta 3%
Szef kuchni Miodów Kasztelańskich z Sierpca poleca serwować do: lemoniady, sosów sałatkowych, dań obiadowych, mizerii, koktajli, makaronów, shake'ów