Miód wielokwiatowy z rabarbarem
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Miodowe Rewolucje z rabarbarem! Alternatywa smakowa dla tradycyjnych odmian miodów, to połączenie liofilizowanego rabarbaru z kremowanym miodem wielokwiatowym. Zachwyca smakiem! Znajduje swoich pasjonatów pośród młodszych jak i starszych Smakoszy :)
Właściwości miodu wielokwiatowego:
- zawarte w miodzie wielokwiatowym cukry proste to cenne źródło energii dla osób osłabionych, zarówno fizycznie, jak i psychicznie,
- łagodzi dolegliwości związane z górnymi drogami oddechowymi,
- z uwagi na dużą różnorodność składu polecany osobom uczulonym na pyłki - pomaga znosić i uodparniać się na alergie,
- pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego,
- wykazuje działanie odżywcze,
- wzmacnia układ odpornościowy.
Właściwości rabarbaru:
- rabarbar jest źródłem witamin z grupy A, C oraz E,
- jest bogaty w potas, kwas foliowy oraz błonnik,
- zawiera również magnez, potas, sód, żelazo oraz wapń,
- jedną z jego podstawowych zalet jest to, że dostarcza nam bardzo dużo ważnych dla zdrowia antyoksydantów,
- rabarbar wspomaga prawidłowe funkcjonowanie naszego układu krążenia.
Pamiętaj, rabarbar poprzez liofilizację zachowują wszystkie właściwości, a w połączeniu z miodem stanowi duet idealny.
Skład: kremowany miód wielokwiatowy 96%, liofilizowany rabarbar 4%
Szef kuchni Miodów Kasztelańskich z Sierpca poleca serwować do: pieczywa, białego twarogu, naleśników, gofrów, owsianki, koktajli, deserów, lodów, sosów