🐝🍯 Wysyłka już od 9,99 zł! Złóż zamówienie za 169 zł i skorzystaj z opcji darmowej dostawy! 

Złóż zamówienie przed: 

16

[24.12]

a Twoją paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj!

Dzisiaj nie wysyłamy :( Złóż zamówienie, wyślemy je w najbliższy dzień roboczy.

Dzisiaj już nie wysyłamy. Paczka zostanie wysłana jutro.

Mintaj w cieście piwnym z kiszona kapusta z miodem i ziemniakami
Mintaj w cieście piwnym z kiszona kapusta z miodem i ziemniakami

Składniki:

Mintaj

✓ 500 g mintaja
✓ sól ziołowa i pieprz
✓ 1 szklanka zimnego piwa
✓ 1 szklanka mąki
✓ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
✓ odrobina słodkiej i ostrej papryki
✓ olej do smażenia
 
Kapusta
 
✓ 500 g kiszonej kapusty
✓ 1 cebula
✓ sól, pieprz, słodka papryka
✓ 3 liście laurowe
✓ 4 ziarenka ziela angielskiego
✓ 3 łyżeczki miodu (Miód Kasztelański Wielokwiatowy Leśny)
 
Jak przygotowujemy:
 
Mintaj:
Filety po odmrożeniu odciskam papierowymi ręcznikami z nadmiaru wody. Dzielę na mniejsze kawałki, posypuję z obu stron solą ziołową i pieprzem. Wstawiam na godzinkę do lodówki. Piwo mieszam z mąką, proszkiem i papryką za pomocą rózgi na gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzam w cieście i smażę na patelni na złoty kolor z każdej strony. Gotowe odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach

Kapusta:
Cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na patelni. Dodaję pokrojoną kapustę, przyprawy, miód i smażę do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą w razie potrzeby. 
 
Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie do miękkości, a następnie tłukę z dodatkiem masła i mleka. Gotowe kawałki ryby podaję z ziemniakami i kapustą. Całość posypuję zieloną pietruszką. Smacznego!
 
 
Autor: kaczka_na_slodko (Instagram)
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl