
Składniki:
✓ garść mieszanki sałat
✓ garść orzechów włoskich
✓ 2 łyżki miodu faceliowego ( Miód Kasztelański Faceliowy)
✓ 5 truskawek
✓ 1 gruszka
✓ kawałek sera koziego
✓ 2 plasterki czerwonej cebuli
✓ 8 łyżek oliwy
✓ 2 łyżki octu balsamicznego
✓ sól pieprz
Jak przygotowujemy:
Na talerzu układamy sałatę. Przygotowujemy krojąc w kosteczkę truskawki, gruszkę, cebulkę, ser kozi. Następnie przygotowane składniki układamy piętrowo na sałacie. Posypujemy orzechami włoskimi. Całość polewamy dressingiem miodowym (Miód Kasztelański Faceliowy, oliwa, ocet sól, pieprz – wymieszane do jednolitej konsystencji).
Autor: MiódKasztelański