
Składniki:
✓ 1,5 szkalnki płatków owsianych (błyskawicznych)
✓ 1 jajko L - XL
✓ 2 łyżki miodu rzepakowego ( Miód Kasztelański Rzepakowy)
✓ 1 łyżeczka cynamonu
✓ 1 łyżeczka cukru wanilinowego
✓ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
✓ 2 garści rodzynek (można pominąć)
Jak przygotowujemy:
Miód Kasztelański Rzepakowy, jajko, cynamon, cukier wanilinowy wkładamy do miski i miksujemy przez 6 minut, dodajemy płatki owsiane, proszek do pieczenia i rodzynki (opcjonalnie), dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy formujemy ciasteczka i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Wkładamy ciasteczka i pieczemy około 11 minut. Gotowe!
Autor: MiódKasztelański