
Składniki:
✓ 375ml czerwonego wina (według uznania może być wytrawne lub bezalkoholowe)
✓ 1 łyżka miodu wielokwiatowego (Miód Kasztelański Wielokwiatowy)
✓ 1 pomarańcza (pokrojona w łódeczki)
✓ cząstka laski cynamonu
✓ cząstka laski waniliowej
✓ kawałek skórki cytrynowej
✓ 5 goździków
Jak przygotowujemy:
Do garneczka wkładamy pomarańcze, następnie rozgniatamy miąższ tak by uwolnił jak najwięcej soku. Dodajemy wszystkie składniki oprócz miodu. Wlewamy 375ml wina (pół butelki) podgrzewamy do magicznej temperatury około 40 stopni. Jeżeli poczujesz, że aromaty zaczynają unosić się w powietrzu to znak, że czas dodać Miód Kasztelański Wielokwiatowy Poczekaj aż się rozpuści. Całość dokładnie wymieszać i nalać do kubeczków.
Autor: MiódKasztelański